Reklamın İyisi Kötüsü Olur Mu?
13.07.19Neredeyse reklamın varoluşundan beri tartışma konusu olan reklamın iyisi kötüsü olur mu? ikilemini bir de biz sizin için ele aldık.
Günümüzde her iki yönde de olumlu sonuçlar alınmıştır o yüzden ben kesin bir kanı sunmak istemiyorum. İşin püf noktası hedef kitlede bitiyor. Eğer hedef kitleniz basit zevklere sahip sıradan insanlarsa reklam onların beklentisini karşılayabiliyor. Ama reklamın hedef kitlesi yüksek eğitim seviyesine sahip insanlarsa sizin yaptığınız sadece kötü reklam olarak hafızalarda kalıyor. Siz insanlardan paylaşım yapmasını istiyorsanız, beklentinin üstüne çıkmalı ve hedef kitlenizi şaşırtmalısınız. Diğer türlü hiçbir etki yaratamazsınız.
Peki Markalar Bilerek Hatalı Ya da Kötü Reklam Yapar Mı?
Bu sorunun cevabına gelecek olursak sonuç az öncekiyle eşdeğer şekilde ilerliyor. Marka, reklam ile daha fazla insana ulaşmak, sosyal ağlarda daha çok tıklanma almak hatta haberlere konu olmak istiyorsa tüm yolları mubah görüyor ve düşük bütçelerle daha çok insana ulaşıyor. Tabi bu başarıyı her marka elde edemiyor. Bazen hatalı reklamın etkisi uzun süre hafızalarda kalıyor ve bu da kötü bir irtibaya sebep oluyor. Yani reklamcılık dünyasında markanıza kara bir leke çalınıyor. Tüm bu risklere rağmen markalar bu kumarı oynamaktan vazgeçemiyor.
Siz siz olun kısa süreli kar getirisi için marka değerinizi yok etmeyin!